3.11.2025 – 7.11.2025
PONIEDZIAŁEK
- Śniadanie: herbata, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą krakowską suchą, sałatą i pomidorem
- II śniadanie: kasza manna na gęsto (gotowana na mleku) z sosem malinowym, andruty, banan, napój cytrynowy
- Obiad: barszcz ukraiński, kluski ziemniaczane kraszone z twarogiem, napar z mięty, jabłko do chrupania
- ALERGENY: 1, 3, 7, 9
WTOREK
- Śniadanie: herbata, zupa mleczna z zacierką, pieczywo mieszane z masłem i miodem, gruszka do chrupania
- II śniadanie: drożdżówka z budyniem, pomarańcza, herbata z pigwy
- Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, makaron spaghetti z sosem bolońskim oprószony parmezanem, kompot truskawkowy, marchewka do chrupania
- ALERGENY: 1, 7, 9
ŚRODA
- Śniadanie: herbata, pieczywo mieszane z masłem i żółtym serem, parówka na ciepło, ketchup, papryka czerwona do chrupania
- II śniadanie: jogurt Fantazja, ananas, chrupki kukurydziane, napój pomarańczowy
- Obiad: zupa z zielonej fasolki i marchewki, pulpety drobiowe w sosie śmietanowym, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, kompot owocowy
- ALERGENY: 1, 3, 7, 9
CZWARTEK
- Śniadanie: herbata, pieczywo mieszane z masłem, szynką gotowaną, wędliną, jajko na twardo, majonez, jabłko do chrupania
- II śniadanie: sernik na biszkoptach (wyrób własny), borówka, malina, herbata z pigwy
- Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, bitki ze schabu w sosie własnym, ziemniaki, mizeria na jogurcie naturalnym z koperkiem, kompot z owoców leśnych
- ALERGENY: 1, 3, 7, 9
PIĄTEK
- Śniadanie: herbata, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą szynkową, serem żółtym, ogórek świeży do chrupania
- II śniadanie: mus owocowy, bułka maślana, napój miętowy
- Obiad: krupnik z koperkiem, filet z miruny smażony, ziemniaki, surówka z selera, marchewki i kukurydzy, napój cytrynowy
- ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9
10.11.2025 – 14.11.2025
.
PONIEDZIAŁEK – przedszkole zamknięte – zgodnie z Zarządzeniem nr 309 PMT
WTOREK – Święto Niepodległości – przedszkole zamknięte
.
ŚRODA
- Śniadanie: kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, rzodkiewka do chrupania
- II śniadanie: kisiel cytrynowy, pomarańcza, biszkopty, herbata
- Obiad: zupa grochowa z kiełbasą i ziemniakami, racuchy z cukrem pudrem lub sosem truskawkowym, kompot owocowy
- ALERGENY: 1, 3, 7, 9
CZWARTEK
- Śniadanie: herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem, szynką gotowaną, pomidorem i ogórkiem
- II śniadanie: serek homogenizowany, paluch drożdżowy, banan, napój miętowy
- Obiad: zupa krem z zielonych warzyw, gulasz z szynki w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty i pora w sosie jogurtowo-czosnkowym, kompot z owoców leśnych
- ALERGENY: 1, 3, 7, 9
PIĄTEK
- Śniadanie: herbata, pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli i ogórkiem kiszonym
- II śniadanie: rogaliki z marmoladą, winogrono jasne, kakao
- Obiad: rosół z makaronem, nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, warzywa z wody (kalafior, brokuł, marchewka), kompot jabłkowy
- ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9
Podczas pobytu w przedszkolu dzieci mają nieograniczony dostęp do wody.
WYKAZ ALERGENÓW
…
Informacja w sprawie zawartych w jadłospisie substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.
Legenda do jadłospisu:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

